ALL-NEW FORD FOCUS

ALL-NEW FORD FOCUS
Image not found

Merrni gjithçka që dini dhe doni për Fokusin.

Shtoni një nivel të ri të dizajnit inteligjent, styling të veçantë dhe më shumë hapësirë se kurrë.

Tani kombinoni atë me lidhjen shumë të avancuar dhe një sërë teknologjish të jashtëzakonshme të asistencës së shoferit që do të vlerësoni me të vërtetë.

Ky është Focus i gjithi i ri . Dhe së shpejti, do të mund ti zbuloni të gjitha vet.

Një vështrim i ri i mrekullueshëm

Fokusi i ri është dizajnuar për të krijuar një imazh që është sa elegante edhe sportiv. Një formë atletike formohet nga linja rrjedhëse, të skalitur, të cilat gjithashtu janë të dizajnuara për të përmirësuar aerodinamikën. Dhe ka një ndjenjë të prekshme të sofistikimit dhe përsosjes që vihet  në çastin kur i vendosni sytë makinës.

Uluni, qetësohuni dhe shijoni ambientin
Hyni në Fokusin e ri dhe menjëherë do të kuptoni se ju dhe udhëtarët tuaj do të shijoni udhëtimin. Linjat e pastra dhe të qarta kombinohen me një plan urbanistik që e vë çdo kontroll afër dorës, ndërsa dizajni i zgjuar dhe detajet e jashtëzakonshme krijojnë një hapësirë që është po aq relaksuese sa është e gjallëruese.

Teknologjia me objektiv

 Focus-i i ri është ndërtuar për të përmirësuar përvojën tuaj në drejtimin në çdo mënyrë.

Kjo makinë e gjeneratës së re është e mbushur me karakteristika të përparuara si Ford Co-Pilot360, një set mbresëlënës i Teknologjive të Ndihmës së Shoferit duke përfshirë Control Adaptive Cruise Control me Stop and Go dhe Lane Centering dhe Active Park Assist 2. Së bashku këto teknologji të zgjuara mund të ndihmojnë në menaxhimin e përshpejtimit, frenim, madje edhe drejtues. Është teknologji që është kaq e lehtë dhe e dobishme, saqë do të pyesësh veten se si ke bërë më parë pa të.

Asistent personal i makinës suaj

Co-Pilot360 kombinon një sërë teknologjish që, së bashku, punojnë për ta bërë eksperiencën tuaj më të rehatshme dhe më të kënaqshme se kurrë. Për shembull, Adaptive Cruise Control me Stop and Go rregullon shpejtësinë e kontrollit tuaj të lundrimit bazuar në automjetin përpara. Nëse ngadalësohet trafiku , motori do të ndalet automatikisht dhe do të rifillojë kur rruga të hapet. Sistemi mund të njohë edhe shenjat e shpejtësisë dhe të rregullojë shpejtësinë e kontrollit tuaj të lundrimit në përputhje me rrethanat. Teknologjia e Qendrës së korsisë mund të ofrojë asistencë drejtuese duke ndjekur shenjat e rrugëve për t'ju ndihmuar të qëndroni të pozicionuar në mes të korsi.

Parkim pa stres
Gjenerata më e re e "Active Park Assist" jo vetëm që ju drejton në vende të parkimit, por kontrollon edhe nxitimin, zhvendosjen e shpejtësisë dhe frenimin. E disponueshme në modelet Focus me një transmetim automatik, kjo teknologji e zgjuar e bën parkimin të lehtë. Pas aktivizimit, thjesht zgjidhni një anë të rrugës dhe nëse doni të parkoni paralel ose pingul. Pastaj ju mbani shtypur butonin dhe lini makinën tuaj të bëjë të gjithë punën për ju.

Fenerët që ju ndihmojnë të shihni kudo

Ndriçimi adaptiv me fenerët Ford Dynamik LED dhe dritat drejtuese të ditës ofrojnë një model të saktë dhe intensivisht të ndritshëm të dritës që u përshtatet automatikisht kushteve të ndryshme të rrugës dhe të drejtimit. Përveç kësaj, rrezja e pasme  përshtatet automatikisht për të shmangur verbimin e shoferëve të tjerë, dhe sistemi i ri mund të lexojë edhe kurbën e rrugës për të ndriçuar qoshet dhe kalimet para se të hyni në to.

Dinamika e drejtimit për ju

Personalizoni përvojën tuaj në drejtimin e automjetit duke ndryshuar përgjigjen e Fokusit, drejtimin, madje edhe sjelljen e ndryshimit të marsheve në përputhje me stilin tuaj të ecjes. Modalitetet e përzgjedhjes së drejtimit përfshijnë 'Normal', 'Eco' dhe 'Sport'.

I zgjuar, i përshtatshëm dhe ruajtës i hapësirës

Frena e parkimit elektrik është një shtesë e thjeshtë që ka disa avantazhe të habitshme. Për shembull, ju jep më shumë hapësirë ​​në kabinën tuaj, është më e lehtë të aplikoni dhe nuk do të keni nevojë të merrni frenat që shërbejnë rregullisht. Dhe për të aplikuar frenën, të gjithë ju duhet të bëni është të shtypni një buton në qendër të konsolës.

Informata të rëndësishme në një shikim

Shfaqja Head-up paraqet informacionin e panelit të automjetit në fushën tuaj të vizionit, kështu që ju mund të qëndroni të informuar pa pasur nevojë të bëni shikime të vëmendshme poshtë në pult. Informacioni i treguar në ekranin e ngjyrave gjithashtu mund të personalizohet plotësisht për t'iu përshtatur preferencave tuaja.

Shikon shenjat rrugore që mund të humbasësh

Nëse shenjat janë në anën e rrugës ose më lart, të përhershme ose të përkohshme, Njohja e Identifikimit të Shenjave të Trafikut mund t'i identifikojë ato. Ikonat për kufijtë e shpejtësisë dhe shenjat pa mbizotërim shfaqen në grupin e instrumenteve, duke ju njoftuar për ndryshimin e kufizimeve

Të rehatshme dhe të lidhur

Linja të pastra, një paraqitje të lëmuar dhe pamje të sofistikuar. E brendshme e All-New Focus është më e rehatshme, e gjërë dhe elegante se kurrë më parë. Dhe tani, ju dhe makina juaj mund të qëndroni të lidhur kudo që të jeni. Moduli opsional i ri i FordPass Connect * ju sjell një sërë veçorish të paçmuar si Live Traffic **, Wi-Fi hotspot *** dhe eCall ****. Shkarko aplikacionin FordPass në telefonin tuaj të mençur dhe mund të aksesoni edhe më shumë karakteristika të FordPass Connect. Për shembull, mbyllja dhe zhbllokimi i largët, largimi i largët (vetëm transmetimi automatik), vendndodhja e automjetit dhe më shumë.

 

* FordPass Connect është një shtesë fakultative. Modemi në bord do të lidhet në kohën e dërgimit të automjetit. Mund të zgjedhësh të zgjedhësh / të zgjedhësh nga një ndarje e caktuar e të dhënave. Teknologjia do të vihet në dispozicion në tregjet e përzgjedhura në 2018, me tregjet e mbetura pas vitit 2019.

** Hyrja Live Traffic është falas për 2 vitet e para pas blerjes së një Ford të ri që përmban SYNC 3 me lundrim; më pas një tarifë për licencë është e pagueshme.

*** Wi-Fi Hotspot (deri në 4G) përfshin gjykimin falas të të dhënave me valë që fillon në kohën e aktivizimit dhe skadon në fund të 3 muajve ose kur përdoret 3GB të dhëna, cilado që vjen së pari. Më pas kërkohet një abonim në Vodafone, referojuni në faqen e internetit të tyre për detaje të paketave të tyre të të dhënave. Për të përfituar nga aftësia e integruar Wi-Fi hotspot, një makinë Ford 2018 duhet të vijë me harduerin e duhur dhe një plan i të dhënave është i nevojshëm. Mbulimi i të dhënave dhe shërbimi nuk janë të disponueshme kudo dhe mund të aplikohen kushtet e planit të të dhënave, duke përfshirë mesazhet e aplikueshme dhe normat e të dhënave.

**** eCall është një iniciativë e Komisionit Evropian i cili urdhëron një sistem në automjet që thërret shërbime emergjente nëse një aktivitet automatik eCall aktivizohet nga zbulimi i një aksidenti të rëndë rrugor ose nëse një eCall manual shkaktohet nga një përdorues i automjeteve. E disponueshme vetëm në Ford Focus.

Çelësi i një bote më të lidhur

Për herë të parë, Focus i ri ofrohet me modem FordPass Connect *. Sistemi ofron një gamë të përfitimeve të paçmueshme, duke përfshirë deri në 4G LTE WiFi *** për deri në dhjetë pajisje dhe në kohë reale ** përditësimet e dorëzuara drejtpërdrejt në makinë. Në rast aksidenti, FordPass Connect do të vendosë edhe një eCall **** në shërbimet e emergjencës që sigurojnë vendndodhjen e automjetit tuaj.

 
> Mësoni më shumë
* FordPass Connect është një shtesë fakultative. Modemi në bord do të lidhet në kohën e dërgimit të automjetit. Mund të zgjedhësh  nga një ndarje e caktuar e të dhënave. Teknologjia do të vihet në dispozicion në tregjet e përzgjedhura në 2018, me tregjet e mbetura pas vitit 2019.

** Hyrja Live Traffic është falas për 2 vitet e para pas blerjes së një Ford të ri që përmban SYNC 3 me lundrim; më pas një tarifë për licencë është e pagueshme.

*** Wi-Fi Hotspot (deri në 4G) përfshin gjykimin falas të të dhënave me valë që fillon në kohën e aktivizimit dhe skadon në fund të 3 muajve ose kur përdoret 3GB të dhëna, cilado që vjen së pari. Më pas kërkohet një abonim në Vodafone, referojuni në faqen e internetit të tyre për detaje të paketave të tyre të të dhënave. Për të përfituar nga aftësia e integruar Wi-Fi hotspot, një makinë Ford 2018 duhet të vijë me harduerin e duhur dhe një plan i të dhënave është i nevojshëm. Mbulimi i të dhënave dhe shërbimi nuk janë të disponueshme kudo dhe mund të aplikohen kushtet e planit të të dhënave, duke përfshirë mesazhet e aplikueshme dhe normat e të dhënave.

**** eCall është një iniciativë e Komisionit Evropian i cili urdhëron një sistem në automjet që thërret shërbime emergjente nëse një aktivitet automatik eCall aktivizohet nga zbulimi i një aksidenti të rëndë rrugor ose nëse një eCall manual shkaktohet nga një përdorues i automjeteve. E disponueshme vetëm në Ford Focus.

Shkarkoni aplikacionin FordPass për të hyrë në veçori të tjera

FordPass Connect bëhet edhe më i fuqishëm pasi që është çiftuar me smartfonin tuaj nëpërmjet aplikacionit FordPass. Pasi të keni lidhur, do të hapni një sërë veçori të reja. Për shembull, ju mund ta përdorni telefonin tuaj për të gjetur automjetin tuaj, bllokohet dhe zhbllokoni atë nga distanca. Ju mund të monitoroni nivelin e karburantit, kilometrazhin dhe presionin e gomave, dhe të merrni sinjale për shëndetin e automjeteve direkt në telefonin tuaj. Plus, mund të filloni edhe makinën tuaj (vetëm Transmetim automatik) në mënyrë që të jetë i ftohur, i djegur dhe i gatshëm për të shkuar kur jeni. Ju gjithashtu mund të programoni satnav tuaj nga shtëpia duke dërguar një destinacion direkt nga telefoni juaj në makinë.
Hape veçori edhe më shumë

Aplikacioni FordPass ju jep akses në veçoritë shtesë të SYNC 3. Këto përfshijnë zgjedhjen e pikave të interesit rreth vendndodhjes suaj aktuale ose rrugës për në destinacionin tuaj. FordPass mund t'i dërgojë këto vende në SYNC 3 Navigation tuaj duke përdorur AppLink, një veçori që ju lejon të kontrolloni aplikacionet e smartfonëve nëpërmjet ndërfaqes SYNC 3. Ju gjithashtu mund të kërkoni për pikat e karburantit sipas markës ose klasës së karburantit, më pas krahasoni çmimet. Përveç kësaj, mund të kërkoni për hapësirat e parkimit, të kontrolloni kostot e tyre, orët e hapjes dhe vlerësimet.

SYNC 3

Ford SYNC 3 është një sistem i fundit që ju mundëson të qëndroni të lidhur dhe të kontrolloni telefonin, muzikën dhe sistemin tuaj të navigimit me komanda zanore. Ju mund të telefononi edhe një listë të restoranteve lokale vetëm duke thënë "Unë jam i uritur". Mund të lexojë edhe mesazhet tuaja të tekstit. Ekran me prekje të ngjyrave përmban gjeste të zvarritëshme dhe rrëshqitëse për navigim intuitiv. SYNC 3 gjithashtu lidhet me Apple CarPlay dhe Android Auto, dhe me AppLink, ju mund të përdorni disa prej aplikacioneve tuaja të preferuara për smartphone.

Muzika juaj e preferuar, ashtu siç duhet të dëgjohet

Çfarëdo shijen tuaj në muzikë, ajo meriton të tingëllojë si artisti synon. Kjo është pikërisht ajo që mund të presësh në Fokusin Gjithëpërfshirës. Pse? Sepse është në dispozicion me B & O PLAY. Ky sistem audio premium 675 vat siguron një tingull të pasur dhe të fuqishëm nëpërmjet një set-up me 10 altoparlantë, woofer dhe subwoofer. Kjo teknologji e avancuar është projektuar, zhvilluar dhe përshtatur në mënyrë të hollë për Focus nga akustikë specialistë të B & O PLAY. Pra, ta ktheni atë dhe të kënaqeni me grupet dhe këngët tuaja të preferuara në sallën e koncerteve që është kabinën e makinës suaj.

Lejoni te hyjnë disa rreze dielli
Focus është në dispozicion me një çati panoramike me gjatësi të plotë që zëvendëson tërësisht panelin e çelikut. Kjo zgjidhje lejon dritën natyrore të hyjë në veturë për një ambient të lehtë dhe të ajrosur. Gjysma e parë është e drejtuar në mënyrë elektrike dhe mund të hapet ose te mbyllet, ndërsa perdja me gjatësi të plotë ju lejon të hapni xhami për të lënë te depërtoj ajër pastër ndërsa mbeteni të mbrojtur nga dielli.

Ngritje e derës pa duar
Hapja ose mbyllja e derës së pasme të "Focus" është e thjeshtë, edhe kur i keni duart të zëna. Ndërkohë që çelësat i keni në xhep ose në çantë, përdorni thjesht një lëvizje të butë  nën qendrën e prapakolpit dhe dera me ngritje pa duar do të funksionojë pa u dashur të prekni asgjë.

Karikim në lëvizje

Brendësia e Fokusit është projektuar për të maksimizuar hapësirën dhe komoditetin. Për shembull, koshi i madh i mediave përpara levës së marsheve është mjaft i madh edhe për telefonat e mençur më të mëdhenj. Dhe me pagesë pa tela gjithashtu të disponueshëm për smartphones compatible *, kurrë nuk ka qenë më e lehtë të siguroheni se pajisjet tuaja janë gjithmonë të gatshme për t'u përdorur.

Fuqia që ju dëshironi dhe efikasiteti ju nevojitet

 Focus-i i ri është në dispozicion me një gamë të motorëve të fuqishëm dhe shumë të karburantit-ekonomikë, të gjitha të plotësuar me 8-shpejtesi automatike me një rrotullues gear shift ose 6-shpejtësi transmetimet manual. Dizajni i jashtėm ėshtė gjithashtu i skalitur pėr tė krijuar njė formė qė ėshtė atletike dhe aerodinamike, ndėrkohė qė ndihmon pėr tė rritur eficencėn edhe mė tej.

Një transmetues i ri i sofistikuar me 8 shpejtësi me një rrotullues të rrotulluesve

Fokusi i Ri është Ford i parë që paraqet këtë transmetim të ri të avancuar automatik. Me përshpejtimin e përmirësuar dhe ndryshimet e shkëlqyeshme të ingranazhit, është ndërtuar nga toka për të rritur eksperiencën tuaj të vozitjes dhe për të maksimizuar performancën. Ne e kemi zëvendësuar veshje tradicionale me një rrotullues me rrotullues të montuar në tastierë. Kjo i jep  një plan më të pastër dhe më modern. Dhe ka një tjetër veçori të dobishme: kur ju parkoni makinën tuaj, shifter automatikisht vendos veten në mënyrë parkimi.

Merrni maksimumin nga motori juaj

Motorët e rinj dhe të përmirësuar 1.0 dhe 1.5 litra me benzinë Ford EcoBoost janë të dizajnuara për t'ju dhënë të gjithë fuqinë që do të prisni nga motorët më të mëdhenj. Teknologjia Ford EcoBoost jep performancë të qetë, të përgjegjshme dhe të dobishme. Për t'i bërë ato edhe më të efektshme, të dy motorët tani kanë çaktivizimin e cilindrit. Kjo mbyll një cilindër kur kërkesa e çift rrotullues është e ulët, siç është në një autostradë. Kur rritet kërkesa e çiftit, cilindri kthehet në jetë për t'ju dhënë fuqinë që ju nevojitet.

Një standard i ri për motorët me naftë

Motorët me naftë Ford dhe EcoBlue 1.5 dhe 2.0 litra janë motorë të avancuar me motor turbo, që ofrojnë efikasitet të përmirësuar, performancë dhe përmirësim. Këto motorë të rinj mund të përmirësojnë efikasitetin e karburantit, janë më të përgjegjshëm dhe janë gjithashtu më të qetë se kurrë më parë.

Siguria juaj. Prioriteti ynë.

Një seri teknologjish të zgjuar janë projektuar për t'ju mbrojtur juve, familjen tuaj dhe përdoruesve të tjerë të rrugës. 

Një sistem që mund të ndihmojë në mbrojtjen e këmbësorëve

Asistenca e para-përplasjes me zbulimin e këmbësorëve përdor teknologjinë RADAR dhe kamerën për të skanuar rrugën përpara. Nëse zbulohet një rrezik i përplasjes me një automjet, këmbësor ose çiklist, atëherë do t'ju japë një paralajmërim. Nëse nuk reagoni me kohë, sistemi mund të aplikohet automatikisht deri në forcën e plotë të frenimit për të ndihmuar në zvogëlimin e ashpërsisë ose madje eliminimin e goditjeve ballore.

Ndihma që të frenoni në shpejtësi  të larta

Sistemi i frenimit aktiv është një tipar inovativ sigurie që funksionon kur udhëtoni me shpejtësi mbi 50km / h. Teknologjia përdor RADAR për të skanuar rrugën përpara dhe nëse zbulon një përplasje ka gjasa, do t'ju paralajmërojë. Nëse nuk reagoni, sistemi primet frenat pastaj fillon frenimin për t'ju ndihmuar të ngadalësoni. Nën shpejtësinë prej 50 km / orë një teknologji tjetër është atje për t'ju ndihmuar: Stop Active City. Kombinuar, këto dy teknologji ju japin siguri për ndihmën e frenimit përmes gjithë gamës së shpejtësisë.

Parandalon zhurmat bezdisshme dhe gërvishtjet
Është e lehtë tju bllokohen  dyert e mjetit tuaj në hapësirat e ngushta të parkimit. Por kur hapni cilindo prej katër dyerve në një Focus, një burim mbrojtës për  ngjyrat në makinën tuaj është aty pranë.

Dhomë për gjithçka
Brendësia e re e markës përdor plotësisht çdo milimetër katror të hapësirës së tij për t'ju dhënë Fokusin më të gjithanshëm ndonjëherë. Ka hapësirë bujare në pjesën e përparme dhe të pasme të automjetit, kështu që edhe pasagjerët tuaj do të ndihen rehat. Karriget e pasme ndahen 60/40 dhe mund të bëhen pothuajse plotësisht të sheshta për të maksimizuar hapësirën për bagazhin tuaj. Dhe ka një dysheme të ngarkesës të rregullueshme, e cila mund të ngrihet për t'ju dhënë një hapësirë të fshehur për të ruajtur sendet tuaja.

I bollshëm dhe i sofistikuar

Dizajni i ri ultra-modern nuk ndihmon vetëm për të siguruar një eksperiencë më të kënaqshme ne lëvizje. Gjithashtu ju jep ngarkesa më shumë hapësirë. E brendshme është më e vogël, më e lehtë dhe më e ajrosur se kurrë më parë, duke ofruar një ambient më të sofistikuar dhe relaksues, por më të gjallë.

Dysheme e rregullueshme e mjetit

Perfshihet si standart vetem ne mjetet me portobagazh. dyshemeja e tij ka tre nivele te lartesise kështu që ju mund të krijoni një ndarje të fshehur me madhësi të ndryshme nën të. Kur vendoset në pozicionin e saj më të lartë, dhe me sediljet e pasme të palosur, ju ofrohet një dysheme  plotësisht e sheshtë e ngarkesës.

Gjithë hapësira e ngarkesës që ju nevojitet
Cilido qoftë stili i trupit që zgjidhni, Fokusi gjithëpërfshirës është projektuar për t'ju dhënë të gjithë hapësirë që ju nevojitet. Ulëset e pasme mund të ndahen në 60/40 për të maksimizuar hapësirën  duke ju dhënë më shumë hapësirë bagazhi se kurrë më parë.