ford mondeo hybrid

Më e mira nga të dyja botët

Mondeo Hybrid e re ka dy burime të fuqisë: një motor me karburant dhe një motor elektrik të drejtuar nga bateri. Sistemi automatikisht kalon midis motorëve të fuqisë, ose përdor një kombinim të të dyjave, për të dhënë një kombinim të përsosur të fuqisë dhe efikasitetit. Dhe për të bërë të gjithë sistemin edhe më efikas, frenimi rigjenerues kap deri në 90% të energjisë që normalisht humbet përmes frenimit të mjetit, pastaj riciklon atë për të rimbushur baterinë e tensionit të lartë.

Një mënyrë më e sofistikuar drejtimi

Modeli i ri Ford Mondeo është i mbushur me teknologji të përparuar të dizajnuara për ta bërë jetën tuaj më të lehtë. Disa sisteme, si Adaptive Cruise Control me Stop dhe Go dhe Lane Keeping System, vazhdimisht monitorojnë dhe reagojnë ndaj ndryshimeve në varësi të kushteve të rrugës, trafikun etj. Karakteristika të tjera të dobishme, duke përfshirë Ndihmën në Nisje në Malore dhe Ndihma në Parkim ndihmojnë shoferin të ketë eksperienc drejtimi pa stres dhe më komode.

makina hibride

Merrni maksimumin nga çdo udhëtim

Ford Mondeo përdor teknologjinë e zgjuar dhe dizajnin inteligjent për të siguruar që ju dhe udhëtarët tuaj të përfitoni sa më shumë nga çdo udhëtim. Nga ndriçimi me përshtatje i ambientit që i përshtatet gjendjes suaj, kontrollit automatik të temperaturës dhe madje edhe sediljeve të masazhit me shumë kontur ... Çdo detaj është projektuar për të bërë kohën tuaj më relaksuese. Dhe tani në dispozicion i, Mondeo Hybrid ka më shumë hapësirë ​​për bagazhin tuaj se kurrë më parë.

ford mondeo hybrid
makina në shitje ford mondeo

Fuqia që dëshironi dhe efikasiteti që ju nevojitet

Ford Mondeo i ri është i disponueshëm me një sërë motorësh të fuqishëm dhe me efikasitet të karburantit, të plotësuar me transmetime manuale automatike, me 6 shpejtësi ose me 8 shpejtësi. Zgjidhni nga motor hibrid, benzinë ​​ose naftë, të gjitha që ju japin fuqinë që dëshironi dhe efikasitetin që ju nevojitet.

Siguri me eknologji të zgjuar

Ford Mondeo e re është e mbushur me sisteme të përparuara të sigurisë të dizajnuara për t'ju ndihmuar të mbani udhëtarët dhe përdoruesit e tjerë të rrugës të sigurt. Disa teknologji, duke përfshirë asistimin e para-përplasjes me zbulimin e këmbësorëve, mund të ndihmojnë në mënyrë proaktive për të shmangur incidentet.

makina në shitje ford mondeo

Përfitoni nga teknologjia Hybrid Electric
Mondeo është në dispozicion si një Automjet Elektrike Hybrid (HEV). Duke kombinuar përfitimet e energjisë elektrike dhe të benzinës, Mondeo Hybrid ju mundëson të shijoni efikasitet dhe përsosmëri të jashtëzakonshme së bashku me performancën e makinës. Frenimi rigjenerues, SmartGauge novator me 'Brake Coach', plus sisteme të tjera të sofistikuara, ndihmojnë në maksimizimin e fuqisë dhe efikasitetit të kësaj makine.

Interior i zgjuar
Ford SmartGauge me EcoGuide përdor dizajn inteligjent dhe intuitiv për t'ju ndihmuar të shkoni në mënyrë më efikase. Një ekran LCD me rezolucion të lartë në pult tregon informacionin e drejtimit në kohë reale, duke përfshirë nivelin e fuqisë dhe nivelit të baterisë. Dhe një animacion në ekran ju tregon kur jeni duke vozitur në mënyrë më efikase për t'ju ndihmuar të maksimalizoni kursimet tuaja.

makinë për shitje
makina të reja

Karikim në lëvizje
Inxhinieria e zgjuar në Mondeo Hybrid e re do të thotë se nuk ka nevojë të karikoni makinën tuaj në pikën e karikimit. Frenimi rigjenerues rikuperon energjinë e humbur zakonisht kur ju aplikoni frenat, pastaj e përdor atë për të karikuar baterinë. Së dyti, motori i benzinës ka një gjenerator që dërgon energji në bateri. Kjo i mundëson Mondeo-s tuaj të kalojë në energji elektrike kur keni nevojë për të maksimizuar efikasitetin.

Dizenjuar për të reduktuar emetimet, për të kursyer karburant dhe para
Dizajni inteligjent, teknologjia e zgjuar dhe inxhinieria e saktësisë maksimizojnë përfitimet e një automjeti hibrid (HEV). Teknologjia hibride e di kur është mirë të kalosh nga benzina në energji elektrike. Rezultati është performanca e butë, e përgjegjshme, një eksperiencë mbreslënëse drejtimi dhe konsumi i kombinuar i karburantit.

Ford Mondeo Hybrid i Ri u krijua për t'ju shoqëruar kudo që të shkoni. Linjat e pastra dhe të skalitur bëjnë një deklaratë të fuqishme vizuale. Dhe grilën e kromit dhe rrotat e aliazhit prej 18 "që plotësojnë dizajnin për të krijuar një pamje bashkëkohore që përputhet me motorin e avancuar, hibrid.

Mondeo Hybrid i ri është i mbushur me teknologji të përparuar të dizajnuara për ta bërë jetën më të lehtë. Disa sisteme, si Adaptive Cruise Control me Stop dhe Go, dhe një Sistem i Mbajtjes Brenda Korsisë, vazhdimisht monitorojnë dhe reagojnë ndaj ndryshimeve në kushtet e rrugës, trafikun etj. Karakteristika të tjera të dobishme, duke përfshirë Ndihmën në Nisjen në Malore dhe Ndihmë në Parkim ndihmojnë në dhënien e një eksperience drejtimi pa stres dhe më të rafinuar.

Kontroll i lundrimit që automatikisht fik dhe rindez Mondeo-n tuaj
Adaptive Cruise Control me teknologjinë Stop&Go ju lejon të zgjidhni shpejtësinë që dëshironi që sistemi të ruajë. Nëse sensori i ndërtuar RADAR zbulon një automjet përpara, ai do të ngadalësojë makinën tuaj për të ruajtur një distancë të caktuar dhe mund ta sjellë automjetin në një ndalesë të plotë në trafik. Pasi rruga përpara të jetë e lirë, sistemi do të rindizet përsëri deri në shpejtësinë e zgjedhur.

makina hybride në shitje

Fenerët LED  për stil dhe pamje të qartë
Energji efiçente dhe me një dizajn të ri të mrekullueshëm, fenerët LED ndihmojnë të keni pamje të qartë në çdo terren.

makina në shitje ford mondeo

Një sistem i avancuar për t'ju ndihmuar të qëndroni në korsi
Sistemi i Mbajtjes në Korsi përdor një aparat fotografik me pamje të largët për të zbuluar nëse jeni duke ecur brenda korsisë. Lane Keeping Alert pastaj ju paralajmëron duke vibruar timonin dhe duke shfaqur një paralajmërim vizual. Nëse jeni i ngadalshëm për të reaguar ose nuk jeni përgjigjur, Ndihma për Mbatjen brenda korisë dot'ju drejtojë në korsinë e duhur. Teknologjia është projektuar për rrugë me shumë korsi (si autostrada), kështu që automatikisht do të çaktivizohet me shpejtësi nën 43km/orë ose mund të fiket manualisht.

Parkimi është edhe më i lehtë
Ndihma në parkim do t'ju drejtojë në hapësira parkimi paralele dhe pingule. Mund të manovrojë në hapësirat paralele vetëm 20% më shumë se makina juaj. Thjesht shypni një buton dhe sensorët e këtij sistemi inovativ gjejnë një hapësirë të përshtatshme. Ky opsion automatikisht do të punoj për ju, ingranazhet dhe frenat (pas udhëzimeve në ekran dhe sinjalet audio). Park-Out Assist është projektuar për t'ju ndihmuar të dilni nga hapësira paralele e parkimit në të njëjtën mënyrë.

makina hybride në shitje
makina hibride

Fenerë dinamik LED të "Ford"

Ky sistem inteligjent i fenerëve zgjedh modelin e përshtatshem të dritave të gjata për ndricim të përmirësuar në kushte të ndryshme rruge. Në kthesë, funksioni i kthimit dinamik i kalon dritat e gjata në kthesë për tju mundësuar te shikoni me larg. Dhe në anën e poshtme te ferenit ka dy shirita "LED" drita të bardha për ditën dhe sinjale që pulsojnë herë pas herë të drejtim të kthesës.

Ndalimi i aktivizuar në qytet

Dikton përplasje të mundëshme në shpejtësi të ulët dhe përdor frenat nese nuk reagoni në kohë. prjektuar për të funksionuar në shpejtësi deri në 40km/orë, kjo teknologji inteligjente mund të ndihmojë në parandalimin ose zbutjen e dëmtimit nga aksidentet në shpejtësi të ulët